JUGUEM I TREBALLEM LA MOTRICITAT FINA

Creant diferents patrons, remolins, onades i zig-zags amb discs metàl·lics de colors, els nens es divertiran molt jugant amb aquesta activitat per treballar la motricitat fina a la taula de llum.

 Els nens gaudeixen d’activitats pràctiques i els colors i els discs brillants són molt atractius i motivadors per a ells.

Què necessitareu?

fulls amb patrons, discs de colors i taula de llum

Necessitareu fulls blancs, un retolador i discs metàl·lics de colors.

Si no disposeu dels discs metàl·lics, potser us agradaria utilitzar pedres precioses, botons, cordes, pedres, taps d’ampolla, pompons, petxines o altres petites fitxes per a aquesta activitat.

Som-hi!

Aquesta activitat afavoreix la motricitat fina i les habilitats de coordinació òculo-manual a mesura que els nens recullen i col·loquen els discs de colors al paper amb l’acció de la pinça.

Algunes idees:

L’activitat és ideal per ordenar i classificar els colors dels discs. Els nens poden crear patrons, els colors de l’arc de Sant Martí o només utilitzar un color per a cada línia. La creativitat i la imaginació són infinites.

Un cop hagin fet els patrons marcats en els fulls, poden fer les seves pròpies creacions fent formes, números, lletres o carreteres per jugar amb cotxes.

Oportunitats d’aprenentatge:

  • Creativitat i imaginació
  • Desenvolupament de la motricitat fina
  • Coordinació i control òculo-manual
  • Concentració
  • Desenvolupament del llenguatge: remolins, patrons, zig-zags i colors.
  • Matemàtiques: patrons