SAFATA DE SAL DE L’ARC DE SANT MARTÍ

Aquesta és una activitat divertida que convida a treballar la preescriptura.

Per què necessiteu llapis, retoladors i paper per dibuixar quan us podeu divertir més amb una safata de sal de l’arc de Sant Martí? Dibuixeu imatges, creeu patrons i practiqueu l’escriptura del vostre nom amb aquesta senzilla activitat. El més important d’una safata de sal de l’arc de Sant Martí és que és una activitat educativa, barata de muntar (trobareu tots els articles al voltant de casa vostra) i els nens es divertiran durant hores.

Una safata de sal d’arc de Sant Martí és una gran activitat per a nens de totes les edats, a casa hi van jugar tant el nen de gairebé 3 anys com la nena de 7. Sempre adaptant  i animant algunes idees perquè provessin coses noves mentre jugaven.

Què necessitareu?

Necessitareu 5 coses bàsiques per crear la vostra pròpia safata de sal de l’arc de Sant Martí: uns 100gr de sal de cuina, cinta adhesiva, papers de colors, una safata i un pinzell.

  1. Talleu el paper perquè s’ajusti a la safata i tapeu-ne la base segons els colors d’un arc de Sant Martí.
  2. Col·loqueu la cinta adhesiva sobre les juntes del paper per evitar que la sal es coli a sota del paper de colors.
  3. Tapeu el paper lleugerament amb sal.

 

Consell: Només es necessita una quantitat petita de sal per aquesta activitat, ja que si se’n posa molta pot dificultar la visualització dels dibuixos. També podeu fer la safata de qualsevol altre color; possiblement el color preferit del vostre fill sigui el que els motivi o els interessi més.

fulls de colors, sal i safata

Juguem!

Hi ha tantes coses que podeu fer amb una safata de sal de l’arc de Sant Martí…

La safata de sal de l’arc de Sant Martí és una gran activitat tant per als nens més grans que poden practicar l’escriptura del seu nom i pels més petits que poden explorar la causa i l’efecte del que passa quan s’utilitza el pinzell a la sal. Crec que la mirada de la seva cara ho diu tot. DIVERTIT!

 

Aprenem:

La safata de sal de l’arc de Sant Martí és una activitat fabulosa i motivadora per aconseguir que els nens que necessiten aquest suport adicional puguin aprendre a escriure els seus noms. La diversió és veure els colors que surten a l’hora d’escriure i dibuixar a la sal.

El petit de la casa intentava fer creacions pròpies, figures i d’altres patrons per anar practicant el traç. Jo li posava alguns exemples i ell els copiava a la sal. Mentre que la seva germana practicava el seu nom, paraules, números i feia dibuixos més complexos. Practicar el traç sense llapis i paper no és gens avorrit!!!

Explorem:

La safata de sal de l’arc de Sant Martí és ideal per fomentar la creativitat, amb la llibertat de fer dibuixos i imatges.

Agiteu-ho i torneu a començar! Hores de diversió !!

Beneficis d’aprenentatge:

  • creativitat
  • Desenvolupament de la motricitat fina – Habilitats de preescritura
  • Coordinació òculo-manual
  • Causa i efecte
  • Consciència espacial: experimentar amb la forma i l’espai